BLBennArchitects Home Resume Services Process Portfolio
Design Solution
The site is organized with public access from the east and privacy to the west.

Most spaces have southern and western exposure while the northern exposure is limited. The approach to the house is through a landscaped courtyard with a roadside hedge for privacy and a formal planting of linden trees. The garage door has an applied horizontal trellis to add to the "garden" courtyard aesthetic. Visitors enter the house via a bluestone walk and exterior gallery on the north; the studio is entered through an interior gallery to the south.

The driveway, parking, and garage is located level with the roadway. From this elevation the house is vertically organized to step down with the natural grade to a walk-out basement 3-1/2 floors below.

Next Page

KOGAN / BENN

BL Benn Architects, 185 Main St. - Union Village, East Thetford VT 05043 603 643 5058 Email: Benn NH, VT and NJ Licensed