BLBennArchitects Home Resume Services Process Portfolio
The low knee walls on the second floor of the original cape are carried through to the addition. They provide the master bedroom suite with space for built in cabinetry and are balanced with a high central space featuring a dramatic series of ridge skylights.

We restructured the existing ell to permit a new exercise room over the dining room where the old kitchen existed. The roof was extended to form a covered porch which extends to a large open deck. The dining room provides the link between the addition and the renovated living room.

The new kitchen is open to an eating area sunspace recessed under the gable roof of the second floor. An automatic exterior awning shields the sloped glazing to prevent solar overheating because of the direct southern exposure.

The kitchen integrates prefabricated wood cabinetry and custom curved granite countertops. The curved soffit above the countertop conceals indirect lighting and ductwork; it defines and accents the geometry of the spaces.

Previous Page

ORLY FARM

BL Benn Architects, 185 Main St. - Union Village, East Thetford VT 05043 603 643 5058 Email: Benn NH, VT and NJ Licensed